Ponovo uzdrmao javnost: Evo šta je Čedomir Jovanović sada rekao o Srebrenici!

Povodom toga oglasio se predsjednik srbijanske Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović smatrajući kako je zabrana odavanja počasti žrtvama udar na pokušaj da se bude pristojno društvo. On je izdao svoje saopštenje, koje je naišlo na veliku pažnju, a također smatra kako svi oni nemaju saosjećanja prema žrtvama drugih naroda, nemaju ni prema svojstvenim. 

U cjelosti vam prenosimo njegovu izjavu, tačnije saopštenje objavljeno na njegovoj stranici.

– “Zabrana odavanja počasti žrtvama genocida u Srebrenici pred Narodnom skupštinom i povlačenje pred najopskurnijim delom političkog i parapolitičkog spektra u Srbiji je bolan pokazatelj stanja u kojem se nalazi naše društvo, mera slabosti i dezorjentisanosti države i nedopustiv udar ne samo na osnovno ljudsko pravo okupljanja i izražavanja nego i na pokušaj da budemo pristojno društvo, sposobno da pokaže empatiju prema žrtvama rata i da se konačno odredi prema našoj bliskoj ratnoj prošlosti koja je unesrećila nas i sve oko nas. 


Deo društva koji uporno odbija da se suoči sa svim što je srpska politika devedesetih uradila od naših života i političke partije koje ga predstavljaju, pokazuju da na isti način na koji preziru tuđe žrtve, preziru i sopstvene, praveći od njih samo topovsko meso potrebno da se uzida u temelje propale i neostvarive politike.

Svaki put kada smo se povlačili pred primitivizmom, šovinizmom i neofašizmom, svaki put kada smo odlagali ono što je neophodno da se uradi da bi smo postali zdravo i moderno društvo, plaćali smo veliku cenu, tonuli sve dublje ekonomski, politički i na svaki drugi način.

Naš put ka Evropi ostaće samo prazna ljuštura u kojoj niko neće moći da prepozna svoj interes sve dok se ne suočimo sa najcrnjim političkim i društvenim talogom koji nas decenijama uništava”, stoji u saopštenju Čedomira Jovanovića.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.