Ministar spoljnjih poslova Republike Kosova, Hashim Thaçi 11. jula u Srebrenici

Mnogi lideri iz različitih zemalja svijeta potvrdili svoj dolazak i pripremaju se da učestvuju u centralnoj manifestaciji koja će se održati u Srebrenici u znak sjećanja na više od 8.000 hiljada nevinih ljudi koji su ubijeni u zločinu koji se računa kao najgori nakon drugog Svjetskog rata.

Na ovom događaju neće izostati ni Kosovo. Radio Televizija Dukagjini je objavila da će našu zemlju u Srebrenici predstavljati ministar spoljnih poslova, Hashim Thaçi.


Ova televizija navodi da je država pripremila svu potrebnu dokumentaciju i da će 11. jula na ceremoniji zajedno sa mnogim ličnostima koji su potvrdili učešće biti i ministar spoljnih poslova, Hashim Thaçi.

“Ministar spoljnih poslova, Hashim Thaçi će biti prisutan u Srebrenici u ime Kosova. Poziv je stigao i on je prihvaćen”, navodi ovaj izvor.

Dok u Srebrenici teku završne pripreme oko organizovanja ceremonije povodom sjećanja na žrtave genocida, Vijeće sigurnosti nije donijelo rezoluciju kojom se masakr iz 1995. godine osuđuje kao genocid. Glasanje ove rezolucije nije uspijelo zbog veta kojeg je Rusija iskoristila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.