U “Hamamu”, u Prizrenu NVO “Arasta” u povodu mjeseca Ramazana, organizuje prodaju ljetnje garderobe i obuće po vrlo povoljnim cijenama!

Poznata i veoma popularna NVO “Arasta” iz Prizrena ove godine je organizirala niz humanitarnih akcija ili projekata u povodu Ramazanskih Blagdana čiji je cilj, prije svega, pomoć siromašnijim porodicama u regionu Prizrena, jetimima i pomoć djeci boraca UQK koji su ostali bez jednog ili oba roditelja. 

Ova humanitarna akcija je počela u petak veče, a završiće se u četvrtak veče a radi se o prodaji ljetnje garderobe u koju spadaju razne haljine, suknje, muške i ženske košulje, muške i ženske cipele, jakne i još mnogo toga po vrlo povoljnim cijenama jer su mnogi prizrenski trgovci i vlasnici butika izašli u susret aktivistima i volonterima ove NVO te svoju robu dali na prodaju, što je za veliki respekt i poštovanje jer sav prihod, odnosno zarađeni novac ide u humanitarne svrhe. Da li su naši sugrađani zainteresirani za ovu humanitarnu akciju i kako teče prodaja robe, za naš web-portal govori inicijator tog projekta ispred NVO “Arasta”, Fadilj Qesko, koji, između ostalog, ističe:

“Selam vama i čitaocima vašeg  web-portala na bosanskom jeziku i hvala na vašem interesovanju za naše humanitarne aktivnosti, inače sam organizator ovog humanitarnog projekta čiji je osnovni cilj pomoći ugroženim i siromašnim porodicama u regionu Prizrena, jetimima i porodicama poginulih boraca UQK u humanitarnom smislu”. 


Dakle, prije početka mjeseca Ramazana postigli smo dogovor i saradnju sa prizrenskim trgovcima i vlasnicima butika da nam izađu u susret i daju nam robu u smislu donacije kako bi mi tu robu, sa našim aktivistima i volonterima, prodavali te da taj novac podjelimo pomenutim socijalno ugroženim porodicama i djeci bez jednog ili oba roditelja. Vjerujte da nam je svako izašao u susret te da postoji veliko interesovanja i naših sugrađana ali i gostiju ili turista za kupovinom robe jer je odličnog kvaliteta, a i cijene su vrlo pristupačne. Recimo da vrlo kvalitetnu obuću ili odjeću, bilo žensku ili mušku, možete kupiti za 3 ili 4 eura, a modernu suknju ili haljinu recimo za 10 ili 15 eura dok je u butiku bila, recimo, 50 eura pa zar to nije pristupačno – ističe Qesko i nastavlja: Posebno moram istaći, da zbog velikog interesovanja naših sugrađana i gostiju grada ili turista, radimo dvokratno, odnosno popodne od 13h pa do 18h i nakon iftara i to od 22h pa do 1h. Počeli smo sa ovom humanitarnom akcijom u prošli petak, a završićemo, ako bogda, u četvrtak veče i do sada smo veoma zadovoljni odzivom svih onih koji žele, putem kupovine ove robe, pomoći humanitarnu akciju. 

Što se tiče naših ostalih aktivnosti naše NVO “Arasta” dajemo iftar-večere za jetime i porodice siromašnijeg imovinskog stanja, a organizirali smo i poznati i popularni Ramazanski turnir u malom fudbalu i upravo je večeras veliko finale u 00 časova, odnosno, tačno u ponoć gdje ovim putem pozivam sve ljubitelje malog fudbala da dođu večeras  u fudbalski balon “Andra” te da zajedno ispratimo ovogodišnje veliko finale Ramazanskog  turnira. Inače i ove godine se za taj turnir prijavio veliki broj fudbalskih ekipa, a sav prihod od njihovih uplata takođe ide u humanitarni fond što je za veliki respekt jer samo tako možemo pomoći najugroženijim porodicama u regionu Prizrena u vrijeme Ramazanskih Blagdana – istakao je Fadilj Qesko, ispred NVO “Arasta” , inače inicijator projekta o prodaji robe u humanitarne svrhe u poznatom turskom kupatilu “Hamamu” u Prizrenu te njemu i aktivistima te NVO kao i mladim volonterima želimo puno uspjeha u daljem radu.

Dakle, svi vi koji imate višak vremena večeras možete obići “Hamam” i izložbu ljetnje garderobe i ponešto kupiti za svoju dušu te tako pomoći naše siromašne porodice dok oni drugi, tj. mnogi ljubitelji malog fudbala mogu propratiti finale velikog Ramazanskog turnira u fudbalskom balonu “Andra” koji će, vjerujemo, pratiti preko hljadu gledalaca i to tačno u ponoć takođe u organizaciji NVO “Arasta”.

Dobrodošli!

Vinetu Ganić 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.