Seks sa maloljetnicama, 9 pripadnika Policije Kosova pod istragom

Dvije devojčice su navodno seksualno zlostavljali pripadnici Policije Kosova kada su porodice zatražile od policije da ih pronađu, jer su prijavljene kao nestale.

Zbog ovog skandala, Policijski inspektorat Kosova istražuje slučaj najmanje devet policajaca. Sumnja se da je jedan od njih imao seksualne odnose sa 14-ogodišnjakinjom i 15-ogodišnjakinjom, drugi da je znao za ove nezakonite aktivnosti i drugi koji su pokušali da utiču na žrtve, tako da maloljetnici ne prijave seksualno zlostavljanje u motelima kod Suve Reke.

Kako navode za list “Zëri” izvori bliski istrazi, cio događaj je počeo 9. juna kada je pedesetosmogodišnja baba Nite (ime žrtve promjenila redakcija), stare 14 godina, porijeklom iz planinskog sela u opštini Suva Reka, prijavila njen nestanak. 

Njena unuka je inače došla iz Italije na odmor i nije se vrataila kući nedjelju dana.


Nita je pronađena oko nedjelju dana kasnije, a nakon što je policija obavještena o njenom nestanku. Tačno 16. juna dijete je pronađeno u motelu “Flamuri”, u Grejkovcu u Suvoj Reci. I to u društvu muškarca iz istog sela.

Djevojčica je ispitivana od strane policije i objasnila je da je bilo “aktivnosti” tokom nedjelje. Pokazalo se da je imala seksualne odnose sa nekoliko osoba među kojima je bio i narednik Kosovske policije, tridesetosmogodišnji S.SH.

Nita je objasnila i da je u ove aktivnosti bila uključena i njena prijateljica. Među njima je bila 15-ogodišnjakinja iz drugog sela u opštini Suva Reka. Čak je ona pronađena od strane policije istog dana u vili “Aroma” koja se nalazi u selu Reštan u ovoj opštini.

Dvije maloljetnice su dale odvojene izjave policiji, dok je zajedničko u njihovoj izjavi narednik S.SH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.