Čudo od djeteta: Savladala alpinizam prije nego što je počela hodati (VIDEO)

Ellie Farmer, 20-mjesečna kćerka alpinista Rachel i Zaka Farmera iz Arizone, prije je naučila penjati se nego hodati. U seriji nevjerovatnih videa objavljenih na Facebook stranicama njenih roditelja, može se vidjeti Ellie kako se penje po umjetnoj stijeni, gledajući ponosno na svoje roditelje.

– Ona je bila dio zajednice alpinista od rođenja. Kad je prvi put otvorila oči već je bila u teretani i gledala penjače – rekao je njen otac Zak, dok je mama Rachel dodala kako je zamišljala da će Ellie voljeti alpinizam.

Budući da je Ellie suviše mala da stane u alpinistički pojas, ona ima mekane kožne cipele koje joj štite stopala, a njeni roditelji uvijek paze da ne padne.


– Ona je veoma aktivno dijete. Ohrabrujemo je da bude dijete, da razvija mišiće. Ljudi su veoma uzbuđeni zbog onoga što Ellie radi, a mi je podstičemo da bude aktivna i sve snažnija kako raste – rekla je njena mama Rachel i dodala da se Ellie nikad nije povrijedila, piše Daily Mail.

Iako nekad padne sa umjetne stijene, nikada nije riječ o padu sa velike visine, a Ellie padne na mekane madrace zbog čega joj je svaki pad zabavan. Međutim, Rachel naglašava da alipinzam za djecu nosi rizike, ali naglašava da ni ljuljanje na ljuljačci nije sigurno, kao ni kontaktni sportovi. Ellieini roditelji se trude da joj obezbijede što sigurnije okruženje i ističu da su veoma sretni što njihova kćerka voli sport koji joj pomaže da razvije motoričke sposobnosti i samopouzdanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.