Najbizarniji transferi u fudbalu: Prodat za 15 kg mesa, potpisao za pogrešan klub…

Do početka toliko iščekivanog ljetnog prijelaznog roka ostalo je sedam dana, a u moru brojnih glasina, Goal.com se okreće u prošlost i donosi vam najbizarnije transfer priče.

Igrača prodali za 15 kilograma kobasica u Rumuniji

Za Mariusa Cioaru nikad ne biste čuli da njegov transfer nije uključivao hranu. Naime, igrača su iz druge u četvrtu rumunjsku ligu prodali za 15 kilograma kobasica. Kad se vijest pročula, mediji su ga počeli zafrkavati zbog čega je morao prisilno završiti karijeru te je otišao u Španjolsku.

Prvi Brazilac u Bundesligi napustio Köln zbog alergije na snijeg

Zezea su svojedobno prozvali ‘novim Peleom’ kad je došao u Bundesligu kao prvi Brazilac u povijesti. No nije se dugo zadržao u Kölnu, koji ga je platio 150.000 njemačkih maraka. Nakon samo pet odigranih utakmica bez zabijenog gola, Zeze je napustio Njemačku nakon što mu je liječnik dijagnosticirao alergiju na snijeg!

Köln potpisao krivog blizanca

Davne 1965. godine Köln je pak doveo Srđana Čebinca, nakon što je impresionirao na treningu. No njegov jednojajčani blizanac Zvjezdan je taj koji je bio bolji od brata, ali greškom kluba nije dobio ugovor. Dakako, Srđan je odigrao samo tri utakmice nakon čega se vratio u Jugoslaviju.

Transfer na čekanju zbog ramazana

Partizan ovih dana namjerava dovesti Brazilca Marquinhosa iz Al-Nasra, no u realizaciji posla problem stvara vlasnik kluba. Naime, transfer je na čekanju zbog muslimanskog blagdana ramazana. A Partizanu se jako žuri, pretkolo Lige prvaka je pred vratima…

Osigurao si transfer predstavivši se kao bratić Georgea Weahe

Ali Dia je 1996. godine uvjerio tadašnjeg trenera Southamptona Graema Sounessa da je bratić velikog Liberijca Georgea Weahe što mu je omogućilo potpisivanje jednomjesečnog ugovora. Razgovor sa Sounessom obavio je Dijin prijatelj sa sveučilišta koji se predstavio kao sam Weah! Pogađate, Dia se nije proslavio odigravši samo jednu utakmicu te je otpušten nakon samo 14 dana.

Stigao u krivi bavarski klub

Proslavljeni ganski nogometaš Abedi Pele saznao je da je 1996. da se za njega interesira minhenski klub, no ne onaj na koji je pomislio. Nesvjestan da postoji klub iz Münchena osim Bayerna, Pele je potpisao ugovor sa zehcigerima kod kojih je u dvije godine postao miljenik navijača.

Robinho u avionu saznao da će umjesto u Chelsea otići u Manchester City

Posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka 2008. godine Realov Robinho privatnim avionom zaputio se u London kako bi potpisao za Chelsea. No kako je avion preletio britansku prijestolnicu saznao je da je Manchester City preoteo Brazilca bluesu pa je tako Robinho neplanirano završio u Manchester Cityju, kojeg je preuzeo šeik.

Najkontroverzniji transfer na Otoku – prvi katolik u historiji Rangersa

Mo Johnston bio je junak Celtica i deklarirani katolik, a onda je 1989. godine učinio nezamislivo – potpisao za najvećeg rivala, protestantski Rangers. Uspio je ujediniti navijače oba kluba u mržnji prema njemu, a proizvođač dresova Rangersa nije htio surađivati s njim pa si je morao napraviti svoj dres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.