Norveška daje punu podršku Kosovu za članstvo u međunarodnim organizacijama

Potpredsjednik vlade Thaçi je razgovarao sa norveškim stručnjacima o ključnim pitanjima na Kosovu, Balkanu i šire. On je istakao pozitivnu ulogu Kosova u ostvarivanju napretka u regionu.

Thaçi, u pratnji ministra za evropske integracije Bekima Çollakua, imao je radni ručak sa ministrom inostranih poslova Norveške, Børgeom Brendeom. Oni su se osvrnuli na brojne teme koje se odnose na napredak koji je ostvaren na Kosovu i regionu te o globalnim izazovima, kao što je borba protiv ekstremizma.


“Norveška je godinama davala i nastavlja da pruža ogromnu političku i sveopštu podršku Republici Kosovo. Složili smo se o zajedničkim akcijama u različitim oblastima, sa posebnim naglaskom na članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama”, rekao je Thaçi.

Podpredsednik vlade Thaçi posjetio je i u norveški parlament, Stortinget, gdje se sastao sa članovima Odbora za spoljne poslove i odbranu, koji su postavili brojna pitanja o situaciji na Kosovu i Zapadnom Balkanu. “Izneo sam naša dostignuća i takođe naglasio izazove, te mogućnosti za naše građane upravo na dan kada naša zemlja obilježava Dan ustava Republike Kosova”, istakao je Thaçi.

Tokom svoje posjete Oslu, potpredsjednik vlade Thaçi dao je intervju informativnom portalu instituta NUPI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.