Neopisiva bol i tuga: Obavljena dženaza 24-godišnjoj Aldini, koja je umrla dan nakonšto se udala!

Iako je istog poslijepodneva na drugom kraju Srebrenika obavljena dženaza još jednoj mladoj osobi, tragično stradalom 29-godišnjem košarkašu Adnanu Gopi, na posljednjem ispraćaju ove 24-godišnjakinje okupilo se blizu 1.000 građana Srebrenika, ali i brojna rodbina i poznanici iz Podrinja i drugih krajeva.

Svi oni došli su da odaju počast mladoj Aldini, ali i da podijele tugu i bol s njenom neutješnom porodicom, majkom Zejnom, bratom Alemom i sestrama Sanelom i Amelom. Svi oni, u prevelikom šoku, nisu bili u stanju govoriti o tragediji koja ih je zadesila, a samo zahvaljujući medicinskoj pomoći i sedativima, na neki način uspijevali su se nositi s tragedijom koja ih je zadesila.

Kako se doznaje, Aldina je, nakon petogodišnje veze s Muamerom Ćasurovićem iz Živinica, u subotu zaplovila u bračnu luku. Međutim, njihova sreća i zajednički život potrajali su veoma kratko.

Već u nedjelju popodne Aldina je osjetila bolove u želucu te ju je suprug do obližnjeg Doma zdravlja, odakle su je uputili u Univerzitetski klinički centar u Tuzli. Uprkos brzoj intervenciji doktora, zbog pucanja aorte umrla je u tuzlanskoj bolnici u nedjelju oko 23 sata.


Inače, porodica Aldine Dedić porijeklom je iz Vlasenice, a u Srebrenik su se doselili u jeku rata u BiH, u ljeto 1993. godine. Nakon kraćeg boravka u izbjegličkim centrima, njena majka Zejna uspjela je napraviti kuću u Previlama kod Srebrenika i izvesti na put četvero djece. Ovu hrabru ženu život nije nimalo mazio. Njen muž poginuo je u proboju iz Srebrenice, a u ratu je izgubila i oca, dva brata, bratića, djevera i veći broj članova šire familije.

Preminulaa Aldina prošle godine je završila Rudarsko-geološki fakultet u Tuzli, a u posljednjih nekoliko mjeseci obavljala je pripravnički staž u Općinskoj službi CZ Srebrenik. S mužem se upoznala još u studentskim danima.

Velika tuga vladala je i u prostorijama Općinske službe civilne zaštite u Srebreniku, gdje je Aldina obavljala volonterski staž.

– Bila je puna života, vesela i uvijek nasmijana, osoba koja je za kratko vrijeme unijela toliko veselja i radosti u našu službu. Teško je opisati koliko se radovala svojoj svadbi koju je pomno planirala do najsitnijih detalja. Ništa joj nije bilo teško u životu, a imala je velike planove, koji su se, zbog iznenadne bolesti, raspršili u jednom trenu. Umjesto svadbenog poklona koji smo već bile pripremile, nosimo vijenac koji ćemo položiti na njen mezar – kazale su vidno potresene Aldinine radne kolegice Dževida Ibrišimović, Melisa Džaferović i Adrijana Poljaković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.