Strašna sudbina zadesila je djevojku: Na Facebooku pričala sa momkom, kad je otišla da se vidi s njim…

Kyle (20) je živio u Mainu (SAD) i imao četverogodišnju kćerku. Radio je za agenciju koja se brinula za osobe s invaliditetom. Imao je i djevojku, ali je ludo bio zaljubljen u lokalnu tinejdžerku.

Nichole je išla u srednju školu i živjela s majkom, očuhom i tri mlađe sestre. Popularna djevojka mislila je da je Kyle njen prijatelj, ali njegove namjere nisu bile prijateljske. Kyle je želio da izgleda da je Nichole oteta, pa kad je on ‘pronađe’ da postane njen vitez spasilac.

U petom mjesecu 2013. godine, Kayle je otvorio Facebook profil pod imenom Bryan Butterfield – momak kojeg je Nichole poznavala, a Kylu se nije sviđao (jer je bio bivši momak njegove djevojke). Pretvarajući se da je Bryan, Kyle je razgovarao s Nichole kako bi zadobio njeno povjerenje.

11. 5. te godine Kyle je otišao do Nichole i pokušao je poljubiti, a ona se požalila prijateljicama da ga je morala odgurnuti. Nije bila zainteresovana za njega i sada je Kyle bio siguran u to. Sljedećeg dana, koristeći lažni Facebook profil, Kyle je namamio na kraj njene ulice. Nikad se nije vratila kući.

Njena izbezumljena porodica prijavila je njen nestanak, pa je započela masovna potraga. Policija je koristila avione i pse, a stotine mještana su pretraživale mjesto dan i noć.


Nevjerovatno, ali Kyle je navratio do njene kuće i čak ponudio da čuva njene mlađe sestre, što je majka odbila.

Nakon osam dana mučne potrage, Nicholino golo tijelo pronašđeno je u šumi, 20 milja od njene kuće. Autopsija je pokazala da je umrla od gušenja. Gotovo odmah ubistvo je povezano s Kylom, DNK ispod Nicholinih noktiju je odgovarao njegovom, a on je imao ogrebotine po licu.

Lažni profil, koji je otvorio, doveo je do njega, a i njegova djevojka je rekla da joj je priznao da je umiješan.

Ispričao je kasnije da je čekao Nichole sa skijaškon maskom i držeći ljepljivu traku. Uhvatio je Nichole, svezao je trakom i bacio na zadnji dio svog pick-upa. Kada je kasnije došao do nje, već je bila mrtva jer joj je pokrio usta tako da nije mogla disati. Onda je bacio njeno tijelo.

Tužiteljstvo mu nije povjerovalo. Tvrdili su da je pokušao imati spolni odnos s njom, a kad se ona opirala on je zadavio.

Djevojka je svjedočila protiv njega i na sudu je ispričala da je Kyle njoj priznao da je udavio Nichole.

Iako je imao priliku da pokaže kajanje i prizna zločin, Kyle je to odbio. Osuđen je na 60 godina zatvora za ubistvo i 30 godina za otmicu.

Ovaj tragični slučaj je i veliko upozorenje za sve oni koji koriste društvene mreže.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.