Zvanično 23 građana Kosova uhapšeno u Makedoniji zbog sukoba u Kumanovu

Dvadeset i tri građana Kosova je uhapšeno zbog sukoba u Kumanovu, a kosovska ambasada u Makedoniji organizovaće ovog petka porodičnu posjetu uhapšenima, potvrdio je savjetnik zamjenika premijera i ministra spoljnih poslova Hashima Thaçija, Ardijan Arifaj, prenosi Gazeta Express.

“Juče smo dobili listu od makedonskih vlasti, koja sadrži imena 23 građana Kosova koji su uhapšeni u Makedoniji,” rekao je Arifaj.

Express navodi da je Arifaj potvrdio da je ambasada Kosova u Makedoniji “pokrenula napore da sazna njihove potrebe, stanje zdravlja, informiše njihove porodice i organizuje porodičnu posjetu u petak,” ali i da ne zna da li su neki od građana Kosova ubijeni, ili ranjeni tokom sukoba u Kumanovu.


“Zvanično nemamo informaciju da li je neko od građana Kosova ubijen, ili povrijeđen tokom sukoba,” rekao je Arifaj, dodajući da su makedonske vlasti zatražile podatke o otiscima prstiju devet lica i da je Vlada Kosova spremna na saradnju.

“Makedonske vlasti su zatražile podatke o otiscima prstiju devet lica tako da postoji saradnja u vezi sa uhapšenima, jer su potrebna pojašnjenja u vezi sa listom imena, a spremni smo da pomognemo u procesu verifikacije, ali, takođe, i u drugim procedurama,” rekao je Arifaj.

On je dodao i da je porodična posjeta uhapšenima planirana za petak: “Saopšteno je da će porodicama biti dopušteno da posjete uhapšene u petak.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.