Violina ove male Beograđanke svaki dan “plače”, a evo i zašto…

“Novac joj je potreban za održavanje instrumenata, ali i da joj pomogne kada je neko takmičanje u pitanju. Vidjela je od drugara da su na ovaj način uspjeli da obezbjede sebi novac pa se odlučila za ovako nešto. Ja sam u početku bila protiv, ali u ovo vrijeme neimaštine cilj ne bira sredstvo. Nije svejedno pustiti dijete na ulicu ali ja sam tu da je zaštitim“, kaže ponosna mama Marijana Mitrović.

Ivana pohađa muzičku školu Mokranjac i u klasi je Stojana Popovića. Ima još dvije sestre i sve tri sviraju violinu, ali je ona, kako kaže njena mama, nešto posebno.


– Za samo par mjeseci je naučila mnogo toga u školi, pamti tekstove koji su mukotrpni. Svi u našoj porodici vole muziku, a ona se zaljubila u violinu na prvi pogled – objašnjava njena mama, a Ivana se priključuje:

«Mnogo sam zavoljela violinu kada sam je čula prvi put. Štedim sada za novu. Voljela bih da mogu da preskočim srednju školu i odmah zasviram u Beču. Sanjam da postanem slavna violinistkinja», kaže kroz osmjeh Ivana Mitrović.

Ivana rado izmami osmjehe prolaznika koji je uvijek srdačno nagrade. Ima podršku svoje porodice ali i drugara, a sa lakoćom uspijeva da uskladi sve u životu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.