Šta će se desiti sa Džekom, Kolarovom i Jovetićem?

Između ostalih, prema engleskim medijima put Manchester Citya mogli bi krenuti Jack Wilshare, Danny Rose, Kevin De Bruyne, a na izlazim vratima su gotovo svi Balkanci, naš Edin Džeko kao i Jovetić i Kolarov.

A gdje će oni nastaviti karijeru? Ukoliko Manuel Pellegrini napusti klupu “Građana”, postoji određena šansa da svi ovi nabrojani igrači ostanu dio Manchester Citya, međutim ako on ostane oni definitivno napuštaju klub.


U tom slučaju, Edin Džeko mogao bi učestvovat u kupovini De Bruynea što bi njemu bilo itekako dobro, jer bi se vratio u klub u kojem je jedan od najboljih u historiji, ali isto tako igrat će i Ligu prvaka.

Što se tiče Jovetića, Liverpool je ozbiljno zagrizao za njegove usluge, međutim čini se kako je povratak u Italiju gdje svoju šansu čeka Inter i Juventus najrealniji.

Kolarov pak se definitivno vraća u Italiju. Medije u engleskoj glavom bez obzira idu sa pričom oko njegovog transfera u Romu koji apsolutno nije moguć, naročito što je Kolarov u više navrata izjavio da nikada ne bi prešao u Romu, ne zbog neke mržnje, nego zbog velikog poštovanja prema Laziou, u koji će se vjerovatno jednog dana i vratit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.