Struja dječaku spržila lice i gornji dio tijela, ljekari mu se bore za život

Kako pišu “Novosti”, struja iz visokonaponskih kablova spržila mu je lice, ruke i veću površinu gornjeg dijela tijela.

Na mjesto nesreće brzo je stigla Hitna pomoć i mališan je prebačen u novosadski Institut za djecu i omladinu gdje su se ljekari borili za njegov život.

Nesreća se dogodila na samo podesetak metara od radne jedinice “Elektrovojvodine“, gdje se nalazi zapušteni transformator?! Oko njega se, u šta se juče uvjerio reporter “Novosti”, odlaže smeće, a u unutrašnjosti vire razni kablovi i žice.

Ovde su se igrali mališani, među kojima je bio i Kristijan Domenik.

– U jednom trenutku djeca su počela da viču i dozivaju u pomoć. Potrčao sam i zatekao Kristijana na zemlji. Brzo sam pozvao Hitnu pomoć i dao mu da popije malo vode – priča Robert Keseg iz Požeške ulice 25, u čije neposrednom susjedstvu se nalazio neobezbjeđeni transformator.

Djeca su se uplašila od prizora i okupljenih ljudi, a brzo je stigla i Kristijanova majka Tanja. Ona se tada upravo vratila iz Doma zdravlja gdje je na pregled vodila mlađeg Kristijanovog brata.

– Šokirana sam. Još drhtim i ne mogu da se smirim. Molim boga da mi spase dijete. Jadničak, stalno se tamo igrao sa drugarima, ne znam zašto je ušao u transformator – priča Tanja Domenik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.