Poslanici Skupštine Kosova danas i sutra u Beogradu

Delegaciju Kosova činiće – Blerta Deliu-Kodra, Besim Beqaj, Ganimete Musliu, Teuta Haxhiju, Sadri Ferati, Lirije Kajtazi, Ilir Deda i Slobodan Petrović. 

A zamjenica  skupštine iz PDK Blerta Deliju-Kodra je potvrdila za Zëri da će delegacija kosovske skupštine učestvovati na forumu koji je organizovao “Savjet za inkluzivno upravljanje”.

“To je konferencija o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, a biće u vidu sastanka između dvije grupe poslanika,” rekla je ona. 


DokumentOd marta ove godine, aktivnosti susreta srpskih i kosovskih zvaničnika su sve češće. Zajednički susreti se mahom odvijaju kroz različe konferencije, samite i događaje nevladinih i međunarodnih organizacija i u Beogradu i u Prištini. Tako se početkom marta direktor Kosovske policije, Shpend Maxhuni, sastao sa direktorom srpske policije, Miloradom Veljovićem u Beogradu, da bi krajem marta potpredsednici Vlade Srbije Ivica Dačić i Zorana Mihajlović učestvovali na ministarskoj konferenciji u Prištini, te je potom, početkom aprila, Delegacija Skupštine Kosova učestvovala na 88. Rouz-Rotu seminaru Parlamentarne skupštine NATO-a, u Beogradu, i konačno, prekjuče, Veljović učestvovao na konferenciji direktora policije iz regiona, u Prištini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.