Počeo “Shoping-Festival” uz nezapamćeno interesovanje Prizrenaca – “Esnaf” baš esnafski (FOTO)!

S obzirom da živimo u vrijeme svjetske ekonomske krize čini se da je sam “Shoping-Festival” pun pogodak s obzirom da je tokom jučerašnjeg dana trgovinske štandove posjetilo, po slobodnoj procjeni, oko 2000 Prizrenaca, njihovih gostiju kao i onih koji žive u mnogim selima u region u grada. Dakle, tradicija se nastavlja jer poznata zanatlijska organizacija čija je ovo i ideja bila,, Udruženje biznismena i zanatlija – Esnaf“ iz Prizrena  koje ove godine puni punih 21 godinu uspješnog rada te samim ovakvim i sličnim kulturno-umjetničkim dješavanjima želi sačuvati epitet tradicije trgovanja jer je Prizren to bio stotinama godina te omogućiti ovdašnjem narodu kao i mnogobrojnim gostima užitak  trgovanja po veoma pristupačnim cijenama koja će pomoći svima nama u ovoj, kako, rekosmo, prevazilaženju velike ekonomske krize. Na improvizovanim štandovima izloženo je preko 40 trgovinskih usluga, uglavnom proizvođača iz regiona Prizrena.

No, ocjenu prvog dana “Shoping – Festa” pojasniće nekadašnji predsjednik “Udruženja biznismena i zanatlija – Esnaf“, a sada član Glavnog Odbora (G.O), Edis Qabrati koji, između ostalog, za čitaoce našeg  web-portala ističe:


“Selam vama i vašim čitaocima i hvala vam što svake godine pratite aktivnosti našeg poznatog i popularnog “Udruženja biznismena i zanatlija –  Esnaf” iz Prizrena. Naime, eto po prvi puta u našem starom gradu organizujemo “Shoping-Fest” , odnosno četvrtu godinu zaredom organizujemo Sajam ili izložbu naših ovdašnjih biznismena ili trgovaca kao i njihovih biznisa, tj svega onoga što oni nude po vrlo povoljnim cijenama. Dakle, oni za svoje proizvode imaju, kako rekosmo, vrlo povoljne cijene snižene od 30% do 50% što je, priznaćete, u ovo vrijeme ekonomske krize izuzetno povoljno za trgovanje ili kupovanje, a ovdje danas imamo oko 40 poznatih proizvođača koji su izložili na štandovima svoje proizvode. Recimo da su naši sugrađani ali i mnogobrojni gosti, kao i  mještani iz mnogih okolnih sela u velikom broju posjetili ovaj Sajam te smo mi izuzetno zadovoljni posjetom ali i prodajom proizvoda tokom prvog dana “Shoping-Festa”. Pošto ovogodišnji “Shoping-Fest” traje tri dana, dakle do nedjelje i eto prilike da preko vašeg popularnog web- portala pozovemo sve naše sugrađane ali i one koje žive u okolnim selima, recimo naše drage Bošnjake koji žive u Podgori i Župi, da ih pozovemo da nas posjete i vide šta sve mi nudimo ovdje. S obzirom da je ovaj Sajam trgovine izazvao veliko interesovanje i u regionu danas smo imali dvije delegacije trgovaca iz Albanije, a sjutra (subota) očekujemo još  tri delegacije trgovaca iz Crne Gore i Makedonije. Vjerujem da će ovakva kulturno-umjetnička dješavanja prerasti u tradiciju, tj da ćemo svake godine da se družimo uz ovaj Sajam trgovine sa našim trgovcima i biznismenima, ali i sa našim sugrađanima i gostima iz regiona”, istakao je za naš web-portal Edis Qabrati ispred “Udruženja biznismena i zanatlija – Esnaf“ u Prizrenu.

Recimo i to da je jedan od najsposjećenijih štandova onaj sa izložbenim narodnim rukotvorinama, nošnjom, fotografijama i umjetničkim djelima (ujedno i jedini bošnjački) na kojem izlaže doajen bošnjačke kulture i tradicije sa ovih prostora, profesor Sadrija Bajra, koji kaže da je njegov štand tokom jučerašnjeg dana bio i najposjećeniji. S obzirom da je “Shoping-Fest” izuzetno posjećen eto i naše preporuke da svi vi koji imate vremena posjetite ovog vikenda Sajam biznisa i trgovine na keju kraj rijeke Bistrice i nećete pogrešiti.

Vinetu Ganić 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.