Nevjerovatno! Kada su kćerki doktori rekli da ima rak, nije mogla vjerovati šta joj govori mama…

Samo tri mjeseca kasnije, Lisinoj majci Lili je dijagnosticiran karcinom, također.

– Moja majka bi učinila sve, samo da mene ne boli. Znala sam da bi mama radije odabrala da ona ima rak umjesto mene, ali ja još uvijek ne mogu podnijeti pomisao da sam je izgubila.

Lisa je radila u frizeskom salonu kada je prvi put osjetila kvržicu u grudima. Nakon biopsije, ljekari su 2005. godine potvrdili njene sumnje. Imala je rak.

Kada je rekla svojoj majci, ona je šokirala svojim odgovorm.

– Rekla mi je: “Daj da ja imam rak, a ne ti”. Rekla mi je da se za to molila svaki dan. Rekla sam joj da ne govori takve stvari.

Tada je kod Lise pronađena još jedna zloćudna kvržica i morala je hitno na mastektomiju. Iako je operacija dobro prošla, dva mjeseca kasnije majka joj je rekla šokantne vijesti. Majci je dijagnosticiran rak jetre.

Vijest je šokirala Lisu, koja ima dvoje djece, kćerku Sheney (21) i sina Mitchela (18).

– Dok sam se polako oporavljala, nisam mogla vjerovati šta se događa mami – bilo je kao da uzima svaki djelić bola iz mog tijela i upija ga u svoje tijelo.


Kako se Lisa oporavljala, tako je majci bilo sve gore.

– Išla bih na terapije ujutro, a onda popodne u drugu bolnicu da vidim nju. Ja sam bila sve jača, a ona sve slabija. Bilo je to srceslamajuće.

– Moj suprug Mick i ja smo rezervisali odmor za kraj 2005. godine na Floridi, ali 5. septembra majka je umrla. Imala je samo 61. godinu.

– Sjećam se da mi je majka na samrti rekla: “Ne brini ljubavi, ti imaš Micka koji će te uvijek čuvati.”. Te riječi su mi bila utjeha godinama nakon njene smrti.

Međutim, i to nije bio kraj tragičnih događaja. 2013. godine, Lisin suprug Mick, otkrio je kvržicu na vratu. Prvo je mislio da nešto bezopasno, ali s obzirom da se nije povukla, javio se ljekaru. Nalazi su pokazali da i on ima rak.

– Išla sam u kupatilo da se isplačem. Sjetila sam se da mi je mama rekla da ću uvijek imati Micka. Nisam mogla vjerovati da je to već treči član porodice koji je obolio od raka…

Mick je odlučio proći terapije, a Lisa ga je podržala. Njegovi nalazi su sada dobri, ali još uvijek mora na redovne kontrole.

– Svaki dan kad se pogledam u ogledalo, pomislim da bi mama bila ponosna što smo se Mick i ja izborili s karcinomom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.