Žena smršala 13 kg i riješila probleme s kožom kad je prestala jesti samo par namirnica

Kirsty Huntley (32) borila se sa nizom simptoma od 2008. godine kada joj je dijagnosticiran Behčetov sindrom, neizlječivo stanje koje utječe na skoro svaki organ u tijelu.

Kao rezultat bolesti i njene akne su se pogoršale.

– Imala sam problematičnu kožu, a otkako mi je dijagnosticiran taj sindrom stanje s aknama se pogoršalo. Cijelo tijelo mi je bilo prekriveno-lice, ruke, bedra i prsa. Iako sam majka četvero djece, izgledala sam kao bubuljičava tinejdžerka.

Samopouzdanje joj je bilo tako nisko, da je jedva izlazila iz kuće.

– Došla sam do te tačke kad više nisam htjela izaći van i nekoga pogledati u oči. Moj posao make up artistice je ispaštao. Koža mi je izgledala tako loše da je nijedna šminka nije mogla pokriti. Bojala sam se da će ljudi gledati u mene i misliti ‘pa ni svoje akne ne može prikriti’.

Ljekari su joj propisivali različite lijekove i kreme, ali ništa nije imalo trajan učinak.

Kirsty Huntley

– Uvijek je bilo isto, akne bi nestale na par mjeseci, a onda bi se stanje bilo još i gore. Mnogi od tih tretmana imali su nuspojave, a s obzirom da ništa nije trajno pomagalo, nije bilo razloga ni da nastavljam s njima.

2013. godine vidjela je reklamu za alergijske testove, pa je napravila analizu.

Testovi su otkrili da je netolerantna na gluten pšenicu, kvasac, jaja i kafu. Odmah ih je izbacila iz ishrane.

Tokom sljedeća tri mjeseca stanje njene kože dramatično se poboljšalo, a bez ikakvog gladovanja smršala je 13 kilograma.

– O alergijama nikad nisam razmišljala. Mada zvuči glupo, nisam znala da utječu na kožu. Ljekari nikad nisu sugerirali da bi to mogao biti uzrok mojih problema s kožom.

Sa svojom čistom kožom i užim strukom, Kirsty je stekla novo samopouzdanje. U januaru ove godine je zapažena kad je objavila fotografije na kojima je pokazala svoje šminkerske vještine. Tada su je pozvali da radi kao model za punije.

– Ne shvaćamo kako smo lijeni i letargični kad jedemo pogrešnu hranu. Kada sam jednom izbacila iz ishrane ono što mi ne odgovara, osjećala sam se sjajno.

– Kako sam se riješila tih namirnica, tako su nestali i simptomi koji su me mučili. I sada imam obline koje volim, ali moje samopouzdanje se vratilo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.