Marca: Neočekivan preokret u slučaju Luke Modrića

“U klupskom priopćenju nije navedeno koliko će se Modrić oporavljati, dijelom i zbog toga što se prema našim informacijama razdoblje oporavka može skratiti. U principu, za takve povrede treba šest sedmica oporavka, ali Lukino koljeno ipak nije teže stradalo i čini se da nema većih oštećenja koja bi mogla zakomplicirati oporavak. Očigledno je povreda manja nego što se činilo na početku i mogući je kraći oporavak. Čak smo jučer i iz kluba dobili informaciju da bi se mogao oporaviti za tri do četiri sedmice”, piše Marca.

Sam Luka za Sportske novosti o povredi je rekao:

“U trenutku mi se zavrtjelo u glavi od udarca, stvarno me zaboljelo, znao sam odmah da se nešto dogodilo”, započeo je Modrić pa nastavio:

“Moram dignuti glavu i opet prionuti mukotrpnom poslu. Najteže mi pada što sam se četiri i pol mjeseca žestoko borio da se vratim u što boljem stanju i onda je u ovih mjeseca dana sve izgledalo odlično. Osjećao sam da sam sve bliže formi taman kada se počinju rješavati stvari finiša sezone, kad ono snađe me nova muka. Ali nema kukanja, želim se vratiti i prije kraja sezone”.

“Ne krijem vjeru u suigrače i nadam se da će izboriti finale Lige prvaka”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.