Na fotografiji vidite sretnu porodicu: Nažalost, oni su krili stravičnu tajnu!

No kada su bile stare samo četiri sedmice, Mollie je preminula. Nekoliko mjeseci kasnije, izgubio je u Gemmu, koja je preminula od raka kostiju. Imala je samo 22 godine. 

Nogometašu škotskog Cowdenbeatha svijet se preokrenuo kada su se blizanke rodile tri mjeseca prerano. 

`Nikada nisam nikoga izgubio prije Mollie. Ne mogu opisati koliko nam je bilo teško. Bila je teško bolesna. ali, kada sam ju vidio u majušnom lijesu, bila je tako lijepa, tako spokojna. Nisam znao kako se uopće mogu nositi s time da je više nema`, kaže Dean. 


Novi šok uslijedilo je kada je Gemma posjetila doktora zbog nesnosnih bolova u leđima. Dijagnoza je bila rak kičme. U septembru je otišla na operaciju. I nikada se više nije vratila kući. `Nikad se nije žalila niti pitala zašto baš ja` , prisjeća se Dean. 

`Teško je, zaista teško. Ali moram biti pozitivan i sretan, zbog Mije` odlučan je Dean i dodaje da ga tuga spopadne na najčudnijim mjestima. `Vozio sam se autobusom na fizioterapiju i pomislio – u ovo vrijeme prošle godine Gemma je bila trudna, potom su se rodile Mollie i Mia. Gemma je dobila rak i sad ih više obje nema` kroz suze govori Dean, i dodaje kako mu još uvijek sve izgleda pomalo nestvarno. 

`Moram biti jak zbog Mije. Ponekad kad ju pogledam vidim Mollie i Gemmu u njoj. Pitam se što njih dvije sad rade` zaključuje Dean. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.