Jezivi rat u Siriji: Djeca piju vodu iz rupa na ulicama!

Dužnosnici UN-a upozorili su u srijedu na mogući “pokolj nedužnih” ako pomoć ne stigne u palestinski izbjeglički logor u Siriji gdje su hiljde civila zarobljene u teškim borbama.

“Razina nehumanosti u kampu Yarmouku ne može se ni zamisliti”, rekao je Chris Gunness, glasnogovornik UN-ove agencije za humanitarnu pomoć (UNRWA), javljaju agencije.

“Situacija je apsolutno očajna. Potrebna je hitna humanitarna pomoć i UNRWA poziva sve strane da utiču na svoje saveznike na terenu kako bi mogli ući u kamp”, dodao je.


Otkako su se prije sedam dana borbe razbuktale, honvoji humanitarne pomoći agencije nisu mogli uću u logor, pa je ionako teška situacija postala još teža, jer ljudima nedostaje voda, hrana, lijekovi i povećan je rizik izbijanja bolesti.

“Do nas stižu tragični prizori djece i drugih koji piju vodu iz rupa na ulicama”, istakao je Gunness.

Logor palestinskih izbeglica Yarmouk, u kojem se još prije sedam dana nalazilo oko 18.000 ljudi, smješten je oko 7 kilometara od središta Damaska.

ISIL je u prošlu srijedu pokrenuo ofenzivu na kamp zajedno s džihadistima Fronte al-Nosra, sirijskog ogranka al Qaede.

Džihadisti kontrolišu središte, jug i zapad logora, dok su palestinske snage, bliske islamističkom pokretu Hamas imaju kontrolu na sjeveru i istoku, prema jednom dužnosniku PLO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.