Otkrila ga klima: Bosanac u Italiji pao zbog plantaže u stanu

Ono što je policiji najviše bilo sumnjivo, u naizgled nenaseljenoj i ruševnoj kući, je neprestani rad klima uređaja, koji su radili 24 sata dnevno.

Objekt na dva kata u ulici Manzoni u Chiampu, je pak služio za uzgoj marihuane, a u lisicama je završio 39-godišnji Bosanac Davor Milović, koji je kuću iznajmljivao, piše Bljesak.

Karabinjeri su pronašli labaratorij, oko tisući biljaka, oko 10 kg biljke kanabis spremne za sušenje, te biljke koje su već bile osušene, zapakirane u vrećice od 200 grama i spremne za prodaju.

Osim biljaka zatečen je i pravi staklenik, laboratorij stvoren do savršenstva sa svime što je potrebno za rast marihuane. U laboratoriju je bila instalirana rasvjeta u kontinuiranom ciklusu, koja je svjetlila i davala toplinu tijekom cijelog dana – a prema pisanju talijanskog tiska lampe od 600W su koštale 9000 eura mjesečno.

Kuća je bila obložena reflektirajućim fototermo pločama, ventilacijskim sustavom, ovlaživanjem, grijanjem i navodnjavanjem. Vrata i prozori su bili prikladno zatvoreni kako bi se spriječilo gubitak topline i mirisa.

Milović je bio sam u objektu, ali se ne isključuje i prisutnost pomagača.

Vlasnik objekta, koji je Talijan, nije povezan sa činjenicama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.