Finansijska blokada povećava frustraciju na sjeveru Kosova

Albanski opštinski odbornici kažu da je nezadovoljstvo veliko, ali u ovom trenutku nema naznaka za štrajkove, ili bojkot. Oni se nadaju da će ovaj problem u roku od ove nedjelje biti rješen, piše danas “Koha ditore”.

Opštinski odbornik u Sjevernoj Mitrovici iz redova AAK, Gëzim Alushi, izjavio je za ove novine da, iako trenutno ne postoji opasnost za bojkot, frustracija raste zbog finansijske blokade. “Otpor je velik, jer su državni službenici i opštinski odbornici bez plate”, rekao je Alushi. 


“Najgore je što u ovoj godini nismo održali nijednu sjednicu. Ne znam razloge zašto se to dešava, predsjednik opštine nas ne poziva. Postoji nedostatak komunikacije,” kaže on.

Čak i predsedavajući za zajednice u ovoj opštini, Emir Azemi, kaže da se osjećaju posljedice neodobravanja opštinskih budžeta. 

“Institucionalni zastoj još više je eskalirao. Ni opštinska administracija, ni političko osoblje nisu primili platu, jer opština nije usvojila budžet u skladu sa o budžetom Ministarstva finansija,” rekao je on.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.