Imala je gotovo 300 kilograma, a tvrdi da se ugojila zato što je jela previše zdrave hrane

Amber je imala 292 kilograma. Njeno kretanje je bilo ograničeno, a normalan život gotovo nemoguć. Odluka da promjeni svoje navike bila je nužna, ali i teška. Amber je bila ubjeđena da to nije moguće, ali upozorenje koje je stiglo od ljekara promjenilo je sve. Doktori su joj rekli da, ako nastavi ovim tempom, neće doživjeti 30. rođendan.

Bila sam uplašena. Osjećala sam se zarobljeno. Nisam željela da budem ova osoba. Ne volim to što sam ove veličine. Ponekad sam se osjećala tako bespomoćno, kao da nije ni vrijedno da se trudim. Često bih pomislila da bi bilo bolje da se nikada nisam ni rodila – razočarano kaže Amber, piše “Zena.Blic“.

Uplašena za svoj život, ova djevojka uspjela je da smrša 127 kilograma za godinu dana.

Anksioznost i stres rješavala je hranom. Amber tvrdi da se i ranije hranila zdravo, a kilogrami su posljedica toga što je jela “previše zdrave hrane”.

Moj odnos sa hranom nije zdrav. Veliki dio dana provodim razmišljajući šta ću da jedem i kad ću da jedem. Što je najgore ja jedem, ali ne uživam u hrani. Osjećala sam se jako deprersivno. Hrana mi je pomogla da izbjegnem realnost – priča Amber.

Ova djevojka tvrdi da je hrana njen bijeg od svega i da je je čini mirnom i spokojnom, Kada jede, ne razmišlja o tome da je izneverila sve oko sebe. Kilogrami su se gomilali, a očaj njenih roditelja je rastao. Njena majka Pati iskreno je priznala da se plaši da bi njena kćerka mogla da umre zbog svoje kilaže.

Uvijek je imala osjećaja da nije ispunila naša očekivanja, kaže Peti.

Kako nije postojao drugi način, jer nije mogla da se kreće niti bi dijeta dovoljno brzo mogla da da rezultate, Amber je morala da ide na operaciju. Zahvaljujući hirurgiji uspjela je da smrša 127 kilograma, ali tu nije kraj njene borbe. Doktori kažu da je potrebno da izgubi još 57 kilograma.

Mogla sam da vidim sažaljenje u očima moje majke kad god bi me pogledala i ja to više nisam mogla da izdržim – kaže Amber.

Njen otac bi povremeno imao zamjerke i ružne komentare na njenu veličinu, koji su je jako povrijeđivali. Ipak, Amber se nada da će uspjeti da promjeni svoj život.

Voljela bih da budem uspješna, ali svjesna sam da dok god sam gojazna, to neće biti moguće. Dokle god imam ovoliko kilograma, ja nikada neću moći da budem ona osoba koja želim da budem – kaže Amber.

Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.