Poslanik u skupštini Kosova poginuo večeras u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Leposavića

Šef regionalne operative Kosovske policije za Sever, Željko Bojić, potvrdio je da je Velimir  Rakić preminulo, ne mogavši da potvrdi i da li se radi o poslaniku Srpske.

“Oko 20 sati večeras, u opštini Leposavić, došlo je do saobraćajne nesreće, kod benzinske pumpe na ulazu u ovu opštinu, kada se vozilo marke ‘Golf 4’, sive boje, kojim je upravljao Velimir  Rakić iz Leposavića, sudarilo sa teretnim vozilom marke ‘Mercedes’, koje se kretalo iz suprotnog pravca. Golf se kretao iz pravca Leposavića, i u njemu se nalazilo samo jedno lice, pomenuti Velimir  Rakić.


Došlo je do kontakta između ova dva vozila. Vozač golfa je, teško povrijeđen, prebačen u bolnicu u Mitrovicu, gdje je isti i podvrgnut hirurskom zahvatu, ali je preminuo, dok vozač teretnog vozila nije povrijeđen. Istraga je u toku.” rekao je šef regionalne operative Policije Kosova za sjever, Željko Bojić.

Poslanik u skupštini Kosova Velimir  Rakić rođen je u Sočanici 1952. godine.

Velimir  Rakić je bio poslanik liste “Srpska”, a kao kandidat ispred Pokreta socijalista, na kosovskim parlamentarnim izborima, juna prošle godine, imao je najviše glasova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.