Djevojka se slikala pored traktora: Ono što je uslijedilo donijelo je mnogo suza, ali i…

Amy Jones je dugo mislila da njen momak ima razumijevanja za njene kilograme (više od 95 kilograma), tvrdeći da voli punije djevojke. No, njegova prava osjećanja Amy je otkrila kada je pročitala poruku koju je napisao svom prijatelju.

Ovo neugodno iskustvo se dogodilo samo nekoliko dana nakon što je Amy fotografisana pored traktora na vjenčanju svog oca Martina, a zbog te slike se rasplakala.

Ta fotografija i poruka zajedno su natjerali Amy na akciju, pa je za samo nekoliko mjeseci smršala 25 kilograma.

– Često smo se svađali, ali kad je tema bila moja debljina, moj momak je bio velika podrška. Uvijek je govorio da izgledam fantastično. A kada sam ga pitala trebam li smršati, uvijek je govorio da mu se sviđa moja figura. Udebljala sam se jer sam počela živjeti s njim. On je body builder i sve vrijeme je provodio u teretani. Jela sam istu hranu kao i on, ali nisam išla s njim u teretanu…. 

Plakala sam kad sam vidjela sliku pored traktora. Bila sam velika kao traktor. Uvijek sam imala obline, ali bilo je zabrinjavajuće koliko su mi noge debele. Mislila sam: “To nisam ja, to ne želim biti ja” – ispričala je Amy, koja je, prije nego što je smršala, prekinula vezu s momkom, čiji ju je komentar naveo da počne s dijetom.

– Poruka je bila kap koja je prelila čašu. Stvari su i prije toga bile loše, ali i nakon prekida smo ostali prijatelji. Ne zamjeram mu zbog SMS-a, samo je govorio istinu. Ali sam voljela da je bio iskreniji prema meni jer se možda onda ne bih tako zapustila.

Amy Jones

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.