Emisija – Bošnjak-KS: Dan kada je Bošnjakinje iz Prizrena gledao cijeli svijet

Na otvaranju festivala, djevojke KUD-a “Šarski Behar” zajedno sa svojim vršnjacima iz 40. država svijeta, prodefilovale su ulicama grada Kocaeli u tradicionalnoj narodnoj nošnji, što je izazvalo velike ovacije i aplauze hiljade posjetilaca. 

19. aprila, 2013. godine svečanim defileom počeo je međunarodni muzički festival u Tursku, koji po riječima organizatora okuplja nekoliko hiljada učesnika i koji će se zasigurno dugo pamtiti po briljantnim nastupima djevojaka iz Prizrena, prezentirajući svoju specifičnu nošnju i popularne stare bošnjačke igre.


Pored rukovodstva KUD-a “Šarski Behar”, na festivalu su bile prisutne i članice ovog društva Imrana Sagdati i Senada Demiri, koje su bile zadužene za odjevanje nošnji i bezprekoran izgled naših predstavnica. Zahvaljujući njima, svaki detalj je bio na svom mjestu.

Veliki broj turskih TV kuća, uživo je prenosio međunarodni muzički festival a Bošnjakinje koje su predstavljale našu zemlju su dale najveći broj intervjua za poznate turske i svjetske TV stanice.

U našoj emisiji možete se prisjetiti nastupa bošnjačkih djevojaka na muzičkom festivalu i dana kada se visoko vijorio kosovski bajrak zajedno sa nacionalnom zastavom Bošnjaka, dana kada je svako bošnjačko srce bilo ispunjeno.

STROGO ZABRANJENO PREUZIMANJE FOTOGRAFIJA BEZ PISMENE DOZVOLE REDAKCIJE BOŠNJAK-KS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.