Conte razljutio navijače Juventusa i ponizio svoje bivše igrače

Mnogi fudblaski stručnjaci u Italiji su smatrali kako Stara dama odlaskom Contea neće biti dominantna u Seriji A kao i ranije.

Međutim to nije slučaj, predvođeni Maxom Allegrijem Gigi Buffon, Andrea Pirlo, Carlos Tevez, Arturo Vidal, Paul Pogba i ostali su nastavili tamo gdje su stali prošle sezone.

Iako su Bianconeri ubjedljivo prvi na tabeli Conte smatra kako bi ova ekipa pod njegovom palicom trenutno na svom kontu imala 20 bodova više u odnosu na pratioce.

”Očekivao sam izjednačenije i borbenije prvenstvo, kada bi ovaj Juve imao odlike ‘mog’ onda bi imao 20 bodova prednosti. Juventus zaslužuje prvo mjesto na tabeli i pokazuje da ima nešto više u odnosu na ostale”, riječi su sadašnjeg selektora italijanske reprezentacije kojima je donekle i ponizio igrače koje je trenirao do prije manje od godinu dana.

U istom periodu prošle sezone Juventus je pod vodstvom Contea imao šest bodova prednosti nad Romom, a u Ligi šampiona je ispao u grupnoj fazi, dok s druge strane Allegrijev Juventus sa utakmicom manje Vučici bježi devet bodova i na korak je od plasmana u četvrtfinale najelitnijeg klupskog takmičenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.