Oglasio se Emir Spahić: Ovo se mnogima neće svidjeti…

– Nije mi ni do čega. Moja porodica prolazi kroz teške trenutke. Ne razmišljam u ovom trenutku o reprezentaciji – izjavio je za Avazov Sport Emir Spahić, bivši kapiten Zmajeva i stoper njemačkog Bayera.

– Imam smrtni slučaj u porodici. U Americi je preminuo moj dajdža. Stalno sam u kontaktu s porodicom kako bismo organizirali prebacivanje u Sarajevo ili Mostar. Sad sam najpotrebniji svojoj porodici.

Da li ste razgovarali sa selektorom ovih dana o Vašem povratku u državni tim?

– Pričao sam s Mešom proteklih dana. Poznajemo se dugo. Sad ti ništa ne mogu reći. Dugo sam pričao sa selektorom. Ne znam ima li smisla sada vraćati se.

Kao da se u Vašem glasu osjeti razočarenje…

– Ništa mene više ne može iznenaditi. U kontaktu sam s Mešom, sa prijateljem predsjednikom Dinom Begićem i to je to. Ne znam, iskreno, šta se dešava. Možda je vrijeme da se podmlađuje tim.

Čujete li se sa saigračima?

– Sa većinom sam u kontaktu. To su moji prijatelji, moja braća. Tako je bilo i tako će ostati bez obzira hoću li dalje igrati u reprezentaciji.

Mislite da reprezentacija sada ima zamjene za Vas i za Zvjezdana Misimovića?

– Jednom se mora početi podmlađivati. Utakmica s Andorom je najbolja prilika. Kasnije se igra s Austrijom. Prijateljski je meč. Nema se šta izgubiti, a šansa je to za mlađe igrače. Ima mladih, novih, ali ih treba podržati. Od priče, tapšanja, pohvala nema ništa. Treba snažno podržati mlađe igrača. Potencijala ima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.