Diego Costa o djetinjstvu: Mislio sam da ih sve trebam pobiti!

Costa je za Sunday People rekao da ga niko nije imao naučiti poštovanju prema protivniku, te da se tugao sa svima i smatrao je da sve treba da pobije. 

“Na ulici ste morali biti najlukaviji. U takvom okruženju nema mjesta kontrolisanju i lijepom ponašanju. Sve me nerviralo. Sjećam se da su mnogo puta nakon utakmica moji drugovi otišli plačući sa terena. Tukao sam se sa svima doslovno i na terenu”, rekao je Costa, te dodao: 

“Vrijeđao sam koga sam god stigao. Nisam imao respekta ni prema kome. Mislio sam da ih sve trebam pobiti. Momci koji su naučili fudbal u akademijama naučeni su da se kontrolišu i da poštuju protivnika, ali mene nije imao ko da nauči. Laktanje i oštri startovi su nešto na što sam navikao i smatram da je normalno”. 

Sjajni napadač ipak smatra da je dosta sazrio od kada je prvi put došao u Evropu 2006. godine. 

“Uradio sam dobar posao. Popravio sam mnogo toga što se tiče mog karaktera. Učim iz dana u dan. Kao da mi se glava promijenila. Želim da budem veliki, da budem upamćen. Ipak, ne žalim ni za čim. Iz svega sam nešto naučio, pa i iz situacija u koje me dovodio moj karakter. On me doveo tu gdje jesam”, istakao je Costa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.