“Ispunjavamo uslove za liberalizaciju viza do maja mjeseca”

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Skender Hyseni izjavio je juče da će do maja ove godine njegovo ministarstvo ispuniti sve zahtjeve i kriterijume iz procesa liberalizacije viza za građane Kosova.

“Ministarstvo koje ja vodim u maju će ispuniti sve kriterijume koji se traže u procesu ukidanja viza za građane Kosova”, rekao je Hyseni na sjednici Komisije za evropske integracije Skupštine Kosova.

Građani Kosova za posete svim zemljama Evropske unije moraju da imaju vizu.

Hyseni je ocjenio kao podnošljive, ali daleko od idealnih uslove u kampovima u Mađarskoj u kojima se nalazi značajan broj ilegalnih migranata sa Kosova.


Njegov saradnik iz Departmana za državljanstvo, migraciju i azil Valon Krasniqi rekao je da je preko međunarodnog aerodroma “Adem Jašari” prošle godine na Kosovo vraćeno 4.610 osoba.

Hyseni je potvrdio i da je u toku istraga u vezi sa eksplozivom koji je pronađen kod državljanina Srbije Slobodana Gavrića.

“Istraga u slučaju Gavrić i eksploziva je u toku. Vrlo brzo se očekuje da tužioci predmet predaju sudu i tada će se reći sve. Sada ne mogu više govoriti jer bi to uticalo na istragu”, rekao je Hyseni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.