Stare i dotrajale vodovodne cijevi izazivaju česte probleme građanima Prizrena

Juče je u ranim jutarnjim satima pukla vodovodna cijev u ulici “Shaip  Spahiu”, tačnije ispod bivše robne kuće u centru Prizrena, te prouzrokovala niz problema, kako u domaćinstvima u toj ulici koji su dugo vremena ostali bez vode za piće, tako i u prometu jer je zaustavljen saobraćaj a to je jedna od frekventnijih ulica u starom dijelu grada.

Radnici “Hidroregjiona-Jugor” su odmah po pozivu izašli na lice mjessta te za par sati otklonili kvar i zamjenili vodovodnu cijev. No, ispostavilo se da je i druga vodovodna cijev napukla te je problem bio mnogo veći. Kako su u pitanju pravi profesionalci u svom poslu i taj je kvar ubrzo otklonjen, tako da su naši sugrađani koji žive u toj ulici već dobili pijaću vodu.

Stvar je u tome što su, po riječima naših starijih sugrađana, mnoge vodovodne i kanalizacione cijevi u starom dijelu grada stare i već odavno van upotrebe te se nekako mora naći rješenje da se postave nove te da se ulice u tom dijelu grada “modernizuju” kako ne bi dolazilo do ovakvih slučajeva jer dotrajalost tih cijevi dovodi do velikih problema u vodosnabdijevanju.

Da li će opštinske strukture vlasti pojedinih opštinskih Direktorijata zaduženih za tu tematiku nakon ovoga reagirati ostaje da se vidi, jer će cijevi i dalje da pucaju, a građani po nekoliko sati ostajati bez pijaće vode, a nerijetko se dešava da su domačinstva u tom djelu Prizrena danima bila bez vode za piće.

Vinetu  Ganić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.