Supruga ubijenog Zemira ispričala šta se desilo: “Bila sam s njim, on je praktično dao život za mene…” (VIDEO)

Najmanje 50 Bosanaca i Hercegovaca okupilo se u nedjelju na Itaska ulici u St. Louisu blokiravši Gravois aveniju, nakon što su doznali za brutalno ubistvo Zemira Begića.

“Ljuti smo i želimo zaštiti našu zajednicu”, rekao je 29-godišnji Mirza Nukić, jedan od demonstranata u čijem je sjećanju još uvijek ubistvo 19-godišnjeg Harisa Gogića, kojeg je ubio pljačkaš u petom mjesecu prošle godine.

Zemir Begić (32) ubijen je čekićem u St. Louisu, a za njegovo ubistvo osumnjičene su četiri maloljetne osobe. Zemirova supruga Arijana Mujkanović je svjedočila zločinu.

– Bila sam u automobilu kada su nas napadači počeli provocirati. Sve se desilo iz bijesa, pokušao me je zaštiti i praktično dao je život za mene, rekla je Arijana za News Channel 5.

Podsjetimo, Begić koji je inače živio u Miamiju, pronađen je bez svijesti i sa povredama na glavi, stomaku i licu sat i pol iza ponoći po lokalnom vremenu u jednoj ulici u St. Louisu. Policija je navela da je muškarac hitno prevezen u bolnicu gdje je umro.

Njemu su, dok je bio u vozilu sa suprugom, prišle nepoznate osobe i počele udarati u njegov automobil. Zemir je izašao iz automobila da ih otjera, međutim napali su ga čekićem nanijevši mu smrtonosne povrede.

Tinejdžeri su nakon napada pobjegli, ali ih je policija nedugo zatim pronašla i dvojicu pritvorila. Policija navodno traga za još dvije osobe, prenijeli su američki mediji.

Predstavnik policije u tom gradu gdje živi velika zajednica doseljenika iz BiH, Sam Dotson, okupljenim građanima rekao je da policija nema nikakve dokaze da je Begić bio meta zato što je bio Bosanac.

“Nemamo nikakvog dokaza da su ga ubice uopšte i poznavale”, rekao je Dotson.

Suad Nuranjković (49), koji je bio sa Begićem prije napada, ispričao je da su se vraćali iz bara, kada je grupa od najmanje pet tinejdžera počela lupati po autu, nakon čega je on izašao i sakrio se na parkingu preko puta iz straha da neki od napadača nema pištolj.

“Ne znam zašto se ovo dešava Bosancima, i mi bi mogli ići ulicom i pucati u ljude, ali samo želimo mir”, kazao je Nuranjković.

Begić se sa porodicom preselio u SAD 1996. godine, dok je u St. Louis došao prije nekoliko mjeseci nakon što se oženio Bosankom Arijanom Mujkanović koja živi u tom gradu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.