Marija Bami: Čelnici Euleksa druže se sa kriminalcima

Suspendovana tužiteljka Euleksa Marija Bami (Marria Bamieh) izjavila je da se ona nalazi pod istragom “umjesto Euleksa, nakon što je pokušala da unutar institucija Euleksa ispravi greške u toj misiji.”

“Javno sam progovorila tek kad sam iscrpila sve opcije”, kazala je Bamijeva za današnje izdanje sarajevskog Dnevnog avaza.

Ona je izrazila razočarenje što sada “nju istražuju, iako je ona tražila da se istraže njeni navodi”, i istakla da se čelnici Euleksa druže s mafijašima i moćnim političarima Kosova, s kojima i večeraju zajedno.

Kako je ukazala, to čini šef Specijalnog odeljenja Euleksa Džonat Ratel, koji “nije bio zainteresovan za istrage o finansijskom kriminalu i potpuno je uništio tu istražnu jedinicu u Euleksu”.

Ona tvrdi da je ukazivala na brojne neregularnosti u radu Euleksaa, da je dobila i “neke presretnute razgovore koje su potvrdjivale njene sumnje, te da je šef Pravnog odjeljenja trebalo da istraži aktivnosti tužiteljke Jaroslave Novotne i sudije Frančeska Florija, ali se to nije nikada dogodilo”.

Bamijeva je rekla i da je naišla na dokaze da su kriminalci davali novac sudiji Floriju da ih oslobodi u slučaju bacanja bombe na kafanu “Klinton”, “ali ni to Euleks nije htio da istraži”. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.