Ponovo hapšenja zbog trgovine ljudima u Prizrenu, Prištini, Peći, Mitrovici…

Policija Kosova je sprovela ove nedjelje široku akciju protiv trgovine ljudima, u tri regiona.

Pronađeno je 28 državljanki Albanije koje su radile u nekoliko lokala bez odgovarajuće dokumentacije, istovremeno su uhapšena tri lica, zbog sumnje da su se bavila trgovinom ljudima, potvrđeno je iz policije u subotu.

Od kraja mjeseca na Kosovu je sprovedeno još šest sličnih akcija i uhapšeno 13 osoba, od kojih su se neke teretile i za prisiljavanje na prostituciju.

Prva akcija sprovedena je u Peći, 22. septembra, u saradnji policije sa opštinskim inspektorima. Pretresene su četiri lokacije, a pored, kako navode, izdatih kazni, oduzeta su tri telefona, kao i jedna kamera.

“Tokom ove operacije pronađeno je 28 žena, državljanki Albanije, koje nisu imale dozvolu ni ugovore o radu i 4 žene sa Kosova koje su radile bez odgovarajuće dokumentacije,” dodaju dalje.

Druga akcija sprovedena je u petak, u Prizrenu, gdje je Policija Kosova, u saradnji sa Policijom Albanije, zbog trgovine ljudima privela osumnjičenog S.Ć., državljanina Albanije.

Treća akcija sprovedena je, takođe, u petak, u Gnjilanu, gdje su privedeni L.K. (1996) i F.Ć. (1957), koji se terete da su počinili isto djelo kao i S.Ć. Tokom ove akcije pronađena je i jedna žrtva trgovine ljudima.

Od kraja mjeseca na Kosovu je sprovedeno još 6 akcija hapšenja i pretresa zbog trgovine ljudima i prostitucije. Posljednji slučaj je, takođe, iz ove nedjelje, kada su u selu Ljupče, kod Podujeva, uhapšena dva lica zbog bavljenja prostitucijom.

Ovoj akciji prethodila su hapšenja, i to u dva navrata, u Prištini i Južnoj Mitrovici, kao i u Mališevu.

Kossev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.