Zapečena tjestenina s mljevenim mesom: Savršena večera u tren oka

Sastojci:

500 g tjestenine(široki valoviti rezanci)
400 g mljevenog mesa
1 glavica luka
200 g pasirane rajčice
sol, Vegeta, papar, muškatni oraščić

Umak:

100 g maslaca ili margarina
3 žlice brašna
5 dl mlijeka
2 jaja

Još:

200 g tvrdog sira
3 – 4 žlice ulja

Priprema:

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju u slanoj vodi. Nakon kuhanja, ocijedite i ostavite sa strane. U tavi zagrijte tri do četiri žlice ulja. Dodajte sitno sjeckani luk i pržite dok ne postane zlatno smeđ. Dodajte mljeveno meso i pržite dok ne dobije smeđu boju. Dodajte pasiranu rajčicu i dobro promiješajte. Začinite solju, Vegetom, paprom i muškatnim oraščićem po ukusu. Pustite da se kuha 10 do 15 minuta na laganoj vatri.

U loncu otopite maslac ili margarin. Dodajte brašno i miješajte dok ne postane glatka smjesa. Postupno dodajte mlijeko, neprestano miješajući kako biste izbjegli grudice. Kuhajte umak dok se ne zgusne, oko pet do sedam minuta. Maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi. U umak dodajte dva razmućena jaja i dobro promiješajte. Uključite pećnicu i zagrijte je na 180 °C. U namašćeni kalup za pečenje stavite polovicu skuhane tjestenine.

Preko tjestenine ravnomjerno rasporedite smjesu mljevenog mesa. Prekrijte preostalom tjesteninom. Prelijte sve pripremljenim umakom. Naribajte tvrdi sir i pospite ga po vrhu. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30 do 40 minuta.

izvor dnevno.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.