Ivan Ivanović ismijao Rasima Ljajića jer je musliman!

Voditelj emisije „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ prošlog petka na srbijanskoj TV Prva sprdao se s ministrom za trgovinu Rasimom Ljajićem na račun njegove vjerske pripadnosti. Naime, Ivanović se „našalio“ zbog Ljajićeve tvrdnje da ulje ne bi trebalo da košta više od sto dinara.

Uvrijeda za muslimane

“Njemu je to važno. Mene baš briga, ja spremam na masti”, poručio je Ivanović, aludirajući na Ljajićevo muslimansko porjeklo. I dok je pomenuta šala izazvala gromoglasan smijeh u studiju, aktivisti za ljudska prava kažu da je Ivanovićeva duhovitost – zabrinjavajuća!

Novopazarska aktivistkinja za ljudska prava i direktorka nevladine organizacije „Urban-In“ Aida Ćorović ocjenjuje da je to uvrijedljivo ponašanje koje doprinosi širenju i produbljivanju mržnje prema nacionalnim manjinama.

“Ovo je sitna uvrijeda, nije eksplicitna, ali opasno je to što nema adekvatne reakcije ni RRA niti bilo koga drugog. Poslije se čudimo što su nam mladi nasilni! Najveći problem je što su govor mržnje i recidivi nacionalizma i šovinizma postali svakodnevna pojava. Oni su se odomaćili u emisijama poput ove Ivanovićeve ili „Farme“, koje se prikazuju na televizijama s nacionalnom frekvencijom. Nikoga kao da ne brine to što će sutra neka deca reći: „Ko šiša te muslimane! Neka idu u drugu zemlju da jedu na ulju”, komentariše Ćorovićeva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.