Ministar Mujota ima problema sa upisom na doktorske studije

Ministar je dva puta pokušao da se upiše na doktorske studije univerziteta u Prištini na Ustavno-Administrativnom smjeru, ministar već nekoliko puta pada sa ispita sa veoma slabim ocijenama.

Rezultati za ministra Mujotu kojih je objavio pravni fakultet pokazuju da je Mujota imao 10 poena od srednje ocijene, nula poena za publikovanje, nula poena od učestvovanja na konferencijama, šest poena iz poznavanja engleskog jezika, sveukupno 21 poen na kraju za ministra Mujotu.

Sa ovim ocijenama Fehmi Mujota je predzadnji na listi neprimljenih. U ovoj igri za upis na doktorske studije je bio i Florin Dushi, međutim prištinski mediji nisu uspjeli da saznaju da li se radi o članu LDK-a u centralnoj izbornoj komisiji, ili o nekom drugom sa istim imenom.

Međutim, ovdje se ne završavaju muke našeg ministra MUjote, jer ministar koji je vodio sve te najveće investicije na Kosovu, onih putnih prvenstveno, na testu za engleski jezik je imao veoma loše rezultate.

Na listi rezultata ovog testa organizovanog od strane britsnskog savjeta “British Council”, stoji da je Mujota imao 16 poena za gramatiku i pričanje, i 14 poena za čitanje.

Sa ovim rezultatom on je ubačen u grupu A1, koja podrazumijeva da kandidat može razumjeti veoma malo, ili razumjeti jednostavno tekstove.

Izvori iz univerziteta u Prištini navode da je predan veliki broj žalbi zbog ocijenjivanja, ali ministar Mujota nije podnio žalbu rektoratu.

Ministar Mujota je u prvom svom pokušaju ulaska na doktorske studije kao protiv kandidata imao i svog partijskog prijatelja Behara Selimi, kao i mnoge druge javne ličnosti.

Svi su oni primljeni jedino ministar Mujota muku muči sa ispitima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.