Ministarka Çitaku probila led posjetom Preševu

Ona je na sastanku sa predstavnicima albanske manjine u Srbiji izjavila da će Vlada Kosova učiniti sve da pomogne Albancima u ovom djelu.

Ministarka je u ponedjeljak boravila u Preševskoj dolini i prenijela predstavnicima Albanaca da Kosovo ne zaboravlja Albance u Preševu i okolini.

Ministarka je potvrdila da se Vlada u Prištini zalaže za prava Albanaca u tri opštine na jugu Srbije.

Vlora Çitaku je prva ministarka iz vlade Kosova koja je posjetila Preševo i okolinu. Ministarka se sastala sa predsjednikom opštine Ragmi Mustafom sa kime je razgovarala o aktuelnom stanju Albanaca u Preševskoj dolini.

U tom slučaju je ministarka uvjerila Mustafu da je Vlada Kosova posvećena podršci Albancima u tom djelu Balkana.

Izjavila je da je sretna što je posjetila Preševo i okolinu, po prvi put i to kao prvi ministar iz Vlade Republike Kosova.

“Hvala vam puno na gostoprimstvu. Ovom prilikom bih voljela da naglasim da je naša vlada svijesna situacije u kojoj se nalaze Albanci u vašoj opštini i da će uraditi sve što je moguće u svakom aspektu da pomognemo i podržimo vaše građane. Trebate znati da niste sami”, izjavila je ministarka za evropske integracije.

Predsjednik opštine Preševo Ragmi Mustafa se zahvalio ministarki Çitaku na njenoj posjeti, podršci i zalaganju Vlade Republike Kosovo za Albance u preševskoj dolini.

Tokom svoje posjete Preševu, ministarka je posjetila i osnovnu školu “Selami Hallaçi”, u kojoj je simbolično poklonila školske knjige za učenike ove škole i tom prilikom je ukazala na posvećenost Prištine za finansiranje izgradnje biblioteke za građane i mještane ovog grada.

Nakon toga, ministarka je svoju posjetu završila na sastanku sa mladim Albancima iz civilnog sektora ovog područja.

Za razliku od drgih ministarka Çitaku je probila led posjetom u Preševskoj dolini. Prije nje su imali napore da dođu ministar Ibrahim Makolli, Mimoza-Kusari Lila, Besim Beqaj kojima srpske vlasti nisu dale dozvolu za posjetu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.