Legendarni Predsjednik PF-a Visar Arifaj je osigurao jedno odborničko mjesto

Partija koja je tokom predizborne kampanje vršila komediju nad svim političkim dešavanjima je uspjela da prikupi 1,94 % glasova, a prebrojano je 92.66 procenata glasačkih listića za skupštinu opštine Priština.

Na ovonedjeljno održanim lokalnim izborima u Prištini Partia e Forte je do sada sakupila 1.375 glasova.

Jaka Stranka je počela kao šala koja je uljepšala i tako napetu političku situaciju oko izbora na Kosovu, pojavili su se kao ljudi koji će praviti parodije od političkih kampanja, držanja besmislenih govora u javnosti, obećanja koja se ne mogu ispuniti. Među najzanimljivijim predizbornim obećanjima legendarnog predsjednika je i legalizacija marihuane, postavljanje poreza na korupciju od 8 procenata, stazu za formulu jedan u Prištini, autoput usred Prištine.

Predsjednik stranke je Visar Arifaj diplomirani dizajner iz Prištine, koji prema mnogim stranim medijima podsjeća na čuvenog Borata. Visar Aeifaj ima zanimljiv naziv, svi ga zovu Legendarni Predsjednik, aludirajući na to da je na Kosovu sve legendarno i historijsko.

Očekivanja dobijenih glasova PF-a prema riječima legendarnog predsjednika Visara Arifaja su bila između 120-130 % glasova. Jedna od najžešćih obećanja je bilo i da će PF ako dođe na vlast napraviti diplomatske odnose sa Sjevernim Polom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.