KFOR spreman za izbore

Kfor je na Kosovu održao vežbu sa ciljem da se pripremi za eventualne nerede na izborni dan. Vežba pod nazivom “Srebrna sablja” održana je u kampu Vrelo u blizini Prištine.

Pripadnici Kfora, kosovske policije i Euleks policije vježbali su, prošle nedjelje ponašanje tokom demonstracija, navedeno je u saopštenju austrijske vojske čiji je kontingent u sastavu Kfora.

Ovo je, kako se navodi, bila priprema za lokalne izbore na Kosovu, to jest moguće “civilne nemire”.

Austrijska vojska ukazuje da događaji iz marta 2004. i 2011. godine pokazuju da konflikt može u svako doba da izbije, i pored aktuelnog mirnog stanja.

Vježba je protekla uz prisustvo komandanta Kfora italijanskog general-majora Salvatorea Farine, kao i njegovog austrijskog zamenika brigadira Antona Veselia.

Austrijski vojnici, kako se navodi, pod komandom Johanesa Triksla uspjeli su profesionalno da obave sve zadatke.

Vojska ističe da se obuka u Austriji, ali i na terenu, pokazala uspješnom i da su vojnici ispunili sve zadatke na veliko zadovoljstvo pretpostavljenih.

Komandant austrijskog kontingenta pukovnik Markus Kolveg rekao je da je i pored neprestanih napora kojima su izloženi vojnici proteklih nedjelja kontingent uspio da ispuni svoje zadatke iznad norme.

Rekao je da je veoma ponosan na svoje vojnike, dodajući da ovakav uspjeh doprinosi povećanju reputacije austrijske vojske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.