Hapšenja tokom rušenja na Prevalcu

MInistar kaže da se tamo gradilo bez dozvola i da se uzurpirala državna imovina, između ostalog i ekstremna degradacija dijela prirode.

“Srećom dobar dio građana sarađuje tj. počeli su sami sklanjati objekte, dok su drugi odbijali. Sa njima se bavila policija. Prema mojim saznanjima uhapšeni su pojedini, sad će im se suditi, biće donijeta presuda”, izjavio je Gashi.

Sagrađeni objekti nisu imali niti kanalizacione mriježe ili propisni sistem za smeće.

Ministar Gashi kaže da su u najzaštićenijem dijelu naše zemlje urađene najveće degradacije okoline. On je priznao da je imao protivljenja nekoliko sati organizovana od stranje ljudi koji su izgradili sve ono na Prevalcu, ali i sa njima se bavi policija.

Ova će se akcija i dalje nastaviti, kompanije imaju svoje zadatke oko rušenja i čišćenja smeća u dijelu u kome su svi objekti nelegalni, a troškove će snositi vlasnici objekata, koje trenutno izvodi ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja na čelu sa Dardanom Gashijem.

Nakon završetka ove akcije, ministar Gashi je izjavio da će se nastaviti sa dijelom Prevalca u kojemu djelimično imaju dozvole oko gradnje ali su ih prekoračili.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.