Euleks: Otkriveni posmrtni ostaci četiri osobe

Posmrtne ostake su u subotu, 12. oktobra pronašli predstavnici Euleksa iz Odjeljenja sudske medicine i Jedinice za istragu ratnih zločina na osnovnu prijave građanina.

Zvaničnik Odjelenja Euleksa za sudsku medicnu Alan Robinson kaže da je pronađen  veliki broj ljudskih kostiju i “i druge čvrste indicije da ti ostaci potiču iz perioda sukoba na Kosovu” ili prije ili poslije sukoba.

“Utvrdili smo prisustvo najmanje četvoro lica, trojice odraslih muškaraca i možda jedne odrasle žene”, rekao je on dodavši da se oni tretiraju “kao potencijalno nestala lica”.

Robinson je naveo da su se posmrtni ostaci “nalazili na površini više godina zbog čega su nepotpuni i bili su veoma raštrkani”, saopštio je Euleks.

“U stvari, moguće je da to nije bilo prvobitno mjesto odlaganja i da su ostaci prenjeti sa druge lokacije”, rekao je o dodavši da će biti  urađene i dodatne forenzičke analize.

Robinston je izrazio nadu i da će, “u skorijoj budućnosti”  biti utvrđeni identiteti osoba čiji su posmrtni ostaci pronađeni, navodi se u saopštenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.