Pjevačice, cvijeće, vatromet, stranačke zastave…: Milionske cifre za predizborne kampanje

Političke partije su krenule sa kampanjama koje će koštati nekoliko desetina hiljada eura, međutim do kraja predizborne kampanje za lokalne izbore trećeg novembra na Kosovu, političke partije će najverovatnije preći milionske cifre troškova predizbornih kampanja.

kosovoDok troškovi kampanje i dalje ostaju enigma za svaku političku partiju ponaosob, ono što su prijavili kao brojke troškova predizborne kampanje se kreće između 250.000 eura minimalno, do 500.000 eura maksimalno.

Početak predizborne kampanje je u mnogome izmijenio okolinu u kome žive ljudi, ljudi polaze na posao gledajući postere kandidata na mjestima na kojima je to dozvoljeno ali i u većni slučaja na mjestima na kojim to nije dozvoljeno.

Na najskuplje izraćunatom predizbornom mitingu uključujući i rasvjetu, binu, salu, cijena troškova se kreće negdje između 1.500 – 2.000 eura.

Budući da tamo gdje ima rasvjete, ozvučenja,  dodajemo i pjevače i pjevačice čija se cijena ne razlikuje od onih sa svadbi, pa može dostići cifru od 3.000-5.000 eura, zatim vatromet, buketi sa cijvećem, trasport stranačkih zastava itd., povećava cijenu jedng mitinga na 5.000 eura.

Valon Tolaj koji je odgovoran za finansije u AAK-u kaže da nema tačan izvještaj oko finansija za predizbornu kampanju i ne može izlaziti sa zvaničnim izjavama koliko će koštati kampanja.

Takav izvještaj se može dati samo na kraju predizborne kampanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.