Erdogan: Nikada neću prihvatiti da islam i terorizam idu zajedno!

Oni koji prave razliku između terorističkih organizacija, koji ih kategorišu kao “dobre” i “loše”, koji ih odobravaju, koji štite otvaranje vatre, krivi su koliko i teroristi, zlikovci su kao i oni, poručio je turski premijer.

Tokom boravka u turskom gradu Denizliju turski premijer Recep Tayyip Erdogan danas je oštro osudio terorističke napade i druga nedjela koja se navodno čine u ime islama u pojedinim dijelovima svijeta.

Recep Tayyip Erdogan je ponovo oštro osudio napad na tržni centar u kenijskom gradu Nairobiju, gdje su smrtno stradale 72 osobe, a 178 ranjeno.

On je podsjetio i na napad na crkvu u pakistanskom Pešavaru. Izrazio je suosjećanje i zbog tog napada, ali i zemljotresa koji su jučer i danas potresli ovu zemlju.

On je dodao da terorizam nije religija, te da nikada neće prihvatiti da islam i terorizam idu zajedno, kao i da musliman i terorista idu zajedno!

Erdogan je u ime Turske oštro osudio i terorističke napade u Iraku, Jemenu i Siriji, ali i drugim zemljama svijeta.

“Oni koji prave razliku između terorističkih organizacija, koji ih kategorišu kao ‘dobre’ i ‘loše’, koji ih odobravaju, koji štite otvaranje vatre, krivi su koliko i teroristi, zlikovci su kao i oni”, poručio je turski premijer.

Kako je rekao, stav i pogledi Turske su vrlo jasni.

“Ne tolerišemo nijednu terorističku organizaciju. Kako god da se zove. Mi oštro osuđujemo i protiv smo bilo kakve terorističke akcije gdje god ona bila u svijetu, protiv koga bila i sa kojim ciljem bila izvedena. I ostat ćemo protiv toga”, poručio je Erdogan i dodao da nikada neće oprostiti ubijanja djece i brutalna protjerivanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.