Nova Škoda Fabia stiže 2014.

Treća generacija modela Fabia biće predstavljena 2014. godine. U Škodi kažu da će automobil imati slične dimenzije kao i aktuelni model, ali da će dizajni biti potpuno promijenjen.

Škoda se nalazi usred obnove svoje game. Veliki posao završen je u 2013, kada je predstavljeno nekoliko novih i restilizovanih modela. Na redu je aktuelna Fabia, koja je imala premijeru još 2007. i na kojoj se primjećuju znaci starosti. Prve detalje o njenom nasljedniku u razgovoru za Auto Express otkriva jedan od šefova Škode, zadužen za razvoj, Frank Welsch.

Prema njegovim riječima, dimenzije novog modela neće se značajnije mijenjati, tako da Fabia neće zadirati u segment u kome se nalazi drugi kompaktni model češkog proizvođača, Rapid.

“Automobil će imati sasvim novi dizajn, uz optimizovane proporcije, što znači da će biti nešto širi i niži od sadašnjeg modela, ali će zadržati veoma kompaktne dimenzije”, kaže Welsch. On je dodao da Fabia neće koristiti Volkswagenovu MQB mehaničku arhitekturu, ali nije precizirao na kakvoj će platformi biti bazirana.

Welsch je rekao da možemo očekivati raznovrsnu paletu efikasnih pogonskih jedinica, kao i najnovije tehnološki usavršene multimedijalne sisteme.

Iz Škode je ranije potvrđeno da u sljedećoj generaciji modela Fabia neće biti mjesta za najsnažniju, sportsku RS verziju, zbog slabe prodaje aktuelnog modela.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.