“Bilionar” kolač

Sastojci:
Brauni sloj:½ šolje putera, rastopljenog;1 šolja šećera;1 šolja tamnog kakao praha;¼ kašičice soli;½ kašičice vanile;2 jaja;½ šolje brašna

Sloj karamela:25 karamela;2 kašike guste pavlake;

Sloj testa za kolače:½ šolje putera, omekšanog;¼ šolje šećera;½ šolje svetlo smeđeg šećera;2 kašike guste pavlake;½ kašičice vanile;¾ šolje brašna;¼ kašičice soli;½ šolje čokoladnih čipsa

čokoladna glazura:230g seckane poluslatke čokolade
Dodajte i kaščicu ulja od repice.

Uputstvo za pripremu: Zagrejte rernu na 325º, obložite pleh sa nelepljivom folijom.
Brauni testo:

U velikoj posudi umutite puter i šećer. Umešajte kakao prah i so. Dodajte vanilu i jaja i mešajte dok ne postane glatko. Mešajte brašno dok se ne uklopi. U pripremljenu tepsiju rasporedite testo za kolače. Pecite 20 minuta.

Karamel sloj:
U posudi za mikrotalasnu pećnicu istopite karamele u mikrotalasnoj pećnici 60 sekundi, mešajući, a zatim ponavljajte u intervalima od 30 sekundi dok se ne istopi i ne postane glatka.Prelijte karamel preko sloja kolačića.Stavite pleh u frižider da se ohladi dok sloj testa za kolače ne bude spreman.

Pripremite sloj testa za kolače:Umutite puter i šećere dok ne postanu glatki i mekani.Dodajte vanilu i gustu pavlaku.Dodajte brašno i so i mešajte dok se ne sjedini.Umešajte komadiće čokolade.Kada se sloj karamela stegne, pažljivo rasporedite testo za kolače na vrh.

Pripremite čokoladnu glazuru.U posudi za mikrotalasnu pećnicu pomešajte čokoladu i ulje.Pecite u mikrotalasnoj 60 sekundi, a zatim zaustavite i promešajte.Ponovite u intervalima od 30 sekundi dok se ne istopi i ne postane glatko.

Premažite čokoladu preko sloja testa za kolače.Ohladite za lakše sečenje. Poslužite na sobnoj temperaturi.

izvor novosti.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.