70 hiljada eura za prijevoz osjetljivog materijala CIK-a

Centralna izborna komisija je prijenos glasova za naredne lokalne izbore povjerila kompaniji G&H koja je pobjedila na tenderu ove institucije u vrijednosti od 70 hiljada eura.

materijal_0Na tenderu proglašenom od CIK-a za transport osjetljivih i drugih materijala su učestvovale dvije kompanije, a največa cijena je bila 90 hiljada eura.

Granit Cakiqi direktor kompanije G&H koja je izabrana od CIK-a zbog najniže cijene, kaze za list “Zëri” da je njegova kompanija pobjednik po treći put na ovakvim tenderima.

“Osvajamo ovakav tip tendera već treći put. Imamo najbolje reference iz CIK-a. Tokom posla koji smo odradili na tri izbora do sada nismo imali nijedan prigovor i zato smo ponovo pobijedili na tenderu”, izjavio je Cakiqi.

Dok Cakiqi kaže da nisu nikada imali nikakve primjedbe na dosadasnji rad, mediji u Prištini su u sredu iznijeli slučaj bez presedana koji se dogodio u selu Zlakučan u opštini Klina kada je policija pronašla kutiju za glasanje za koju se vjeruje da je bila dio izbornog procesa na izborima 17. novembra 2010. godine.

Šef sekretarijata CIK-a Enis Halimi je izjavio za list “Zëri” da nije obavijesten o odabiru kompanije za prijevoz osetljivih i drugih materijala CIK-a, a niti o povijesti kompanije koja je uzela tender.

“Nemam vam nista rijeći”, kratko je izjavio Halimi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.