Potpredsjednik NDS-a, dr Arhim Ajazi: Samostalna škola ili bojkot izbora za gradonačelnika Prizrena

Povodom prošlomjesečnog saopštenja da će Osnovna škola u selo Grnčare od septembra krenuti sa radom kao samostalna škola, a u realizaciji obećanog se još uvjek čeka.

drarhim_1

Potpredsjednik NDS-a dr Arhim Ajazi najavljuje da će pozvati mještane sela Grnčara da bojkotuju izbor za gradonačelnika Prizrena, ukoliko do izbora zakazanih za treći novembar, ta odluka ne stupi na snagu.

“Prošlog smo petka ja i dr Oruč Karadolami posjetili direktorijat za obrazovanje u Prizrenu da bi dobili informacije dokle se stiglo sa realizacijom odluke o samostalnosti škole u Grnčaru. Direktor Çoçaj nam je pojasnio da su oni završili sa administrativnim dijelom i da su zahtjev poslali MONT-u u Prištini, koji bi trebalo da do kraja septembra izda zvanično rješenje da će Osnovna škola u Grnčaru djelovati kao samostalna sa isturenim odeljenjem u Novom Selu”, kaže za naš portal dr Ajazi.

Iako sam po prirodi veliki optimista, u ovom slučaju nije tako, s obzirom da smo rješenje o samostalnoj školi dobili još 2009. godine. Čak nam je 2010. godine i lično gradonačelnik Prizrena prof. dr. Ramadan Muja na jednom skupu u našem selu to lićno potvrdio i čestitao. Od tada smo svake godine dobijali samo obećanja da će se realizacija dobijenog rješenja uskoro ostvariti.

Nametali su se i razni razlozi za nerealizaciju dobijenog rješenja, gdje su se uvijek u prvi plan navodili lični interesi prosvetnih radnika pa tek onda interesi učenika, ko da naša djeca idu u školi za ostvarivanje interesa prosvetnih radnika a ne obrnuto.

Prije nekoliko mjeseci postavili su nam i novi uslov da možemo dobiti samostalnu školu i odvojimo je od matične škole u Ljubiždi, ako prihvatimo da škola u Novom Selu bude naše istureno odjeljenje. U dogovoru sa mještanima i prosvetnim radnicima iz Novog Sela mi smo i to prihvatili, iako u prvobitno dobijenom rješenju to nije bilo naznačeno.
 
Bio nam je obećan septembar, pa sada oktobar, i hoćemo li se tu sa obećanjima zaustaviti ili ćemo se i dalje samo nadati samostalnoj školi, ostaje da se vidi.

Zato pozivam sve mještane sela Grnčara, da ukoliko se do izbora zakazanih za 3. novembar, problem samostalnosti naše škole ne rješi, da svi masovno bojkotujemo izbor za gradonačelnika Prizrena, s obzirom da bi kompletan bojkot lokalnih izbora bio samo štetan za našu zajednicu.

Dokle da većinskoj zajednici služimo samo kao ovce za šišanje i ubiranje glasova. Selo Grnčare ima oko hiljadu glasača, a to je cifra koja može da odluči svake izbore, pa zašto bi te glasove davali nekome uzaludno ako smo uskraćeni u ostvarivanju svojih osnovnih prava ” rekao je za naš portal potpredsjednik NDS-a dr Arhim Ajazi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.