Baka prihvatila da čuva unuku ako joj ćerka za to plati po satu

Svaki roditelj zna da je brižna i pristupačna dadilja blago koje je teško pronaći. Zbog toga oni često decu ostavljaju kod svojih roditelja ili rodbine na čuvanje. Oni koji imaju bake i dede mogu da se opuste, jer znaju da će dete sa njima biti sigurno.

Jedna baka je izazvala burnu reakciju na društvenim mrežama. Naime, ona je objasnila da iako rado čuva decu, očekuje da za to prima platu i to u iznosu od 9 funti po satu.

“Moja ćerka radi pet dana nedeljno, po 7-8 sati. Nedavno me pitala da čuvam unuku nekoliko dana sedmično”, rekla je baka na Redditu.

Ona je potom objasnila da je sa zadovoljstvom prihvatila njenu molbu, ali i da smatra da za to vreme treba da bude plaćena. Iako se kćerka složila s tim, smatrala je da je cena koju je baka odredila bila previsoka.

“Žalila se da je to preskupo, ali ja nisam besposlena. Imam svoj život i radim za sebe. Ako ću se odreći slobodnog vremena, želim da mi to bude plaćeno”, objasnila je baka kojoj nije bilo jasno kako njena ćerka i pored dobro plaćenog posla ne može da joj plati onoliko koliko je tržila.

Baka je na Redditu dobila mnoge komentare. Bilo je onih koji su je osudili, ali i drugih koji su smatrali da je sasvim u redu da naplati svoj trud i vreme.

“I treba da ti plati, isto kao što bi platila običnoj dadilji. Trošiš svoje vreme”, glasio je jedan od komentara, piše Klix.ba.

“Slažem se da treba da budeš plaćena, ali ružno je da od ćerke tražiš više novca”, komentarisao je drugi korisnik.

“Čoveče, bolje joj reci da ne želiš da čuvaš dete”, glasio je treći komentar.

izvor prva.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.