Prosrpski orijentisani Goranci sa jedinstvenom listom na izborima

Prosrpski orijentirani Goranci sinoć su predstavili jedinstvenu listu za učešće u kosovskim lokalnim izborima koji će se održati 3. novembra.

Prosrpski orijentirani Goranci sinoć su predstavili jedinstvenu listu za učešće u kosovskim lokalnim izborima koji će se održati 3. novembra, rekao je Adem Hoxha predsjedavajući Privremenog tijela paralelne opštine Gora, kojeg su imenovale Srbijanske vlasti, piše danas “Zëri”.

Hodža, koji je nosilac liste, rekao je agenciji da je njihov kandidat za gradonačelnika Dragaša Safet Kuši. On je rekao da lista ima 29 kandidata za odbornike, koji su predstavnici svakog sela u Gori.

Prema njegovim riječima, lista sadrži imena kandidata za lokalne izbore u Dragašu koji će predstavljati Gorance koji rade u Srbiji i drugim evropskim zemljama. On je kazao da Goranaca sveukupno ima 30.000, a samo jedna trećina živi u Gori, dvije trećine žive i rade u Srbiji, dok jedan dio Goranaca radi po zemljama Evropske unije i oni posjećuju Goru i svoje domove samo u ljetnjem periodu kada su odmori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.